Suka Invest Oy:n ja Suka Oy:n historia

Suka Invest Oy ja Suka Oy syntyivät Suomen Kauppayhtiöt Oy:n jakautumisessa 31.10.2018. Suomen Kauppayhtiöt Oy, on 1980-luvulta lähtöisin oleva suomalainen perheyritys, joka toimii edelleen sijoitusyhtiönä toisessa polvessa.

Kaikki sai alkunsa Tarjoustalosta

Suomen Kauppayhtiöt Oy aloitti toimintansa vuonna 1980 nimellä Hyvinkään Tarjoustalo Ky. Tällöin yrityksen toimialana oli vähittäiskauppatoiminta. Vähittäiskaupan brändi oli alusta alkaen Tarjoustalo. Tarjoustalo laajeni nopeasti Hyvinkäältä Vantaalle, Lahteen, Espooseen ja Helsinkiin. Yrityksen kantava liikeidea oli ”laatutavaraa halvemmalla”. Vuonna 1987 yritys vaihtoi yhtiömuotoaan, ja näin syntyi Tarjoustalo Oy.

Konserniyhtiön synty

Vuonna 2000 Tarjoustalon myymälöitä oli jo yli 20, ja ketju oli laajentunut yhä useammalle paikkakunnalle Etelä-Suomessa. Tarjoustalo Oy muuttui täten konsernin emoyhtiöksi ja sen nimeksi tuli Tarjoustalo-Yhtiöt Oy. Samana vuonna Tarjoustalo-Yhtiöt Oy ryhtyi osakkaaksi Markantalossa 20 % osuudella.

Tarjoustalosta Tarjousmaxi

Kesäkuussa 2003 Tarjoustalo Oy:n ja Maxi-Makasiinin myymälät sulautettiin yhteen ja syntyi Tarjousmaxi Oy. Tästä uudesta yrityksestä Tarjoustalo-Yhtiöt Oy omisti 50 % ja RH-Yhtiöt 50 %. Tarjousmaxilla oli yrityskauppojen myötä yli 30 myymälää Etelä- ja Itä-Suomessa. Yhtiön liikevaihto nousi 160 miljoonaan euroon.

Suomen Kauppayhtiöt Oy:n synty

Vuonna 2005 joulukuussa Tarjoustalo-Yhtiöt Oy myi osuutensa Tarjousmaxi Oy:ssä Tokmanni Oy:lle ja Tarjoustalo-Yhtiöt Oy muutti nimensä Suomen Kauppayhtiöt Oy:ksi. Heti Tokmannin kauppojen perään yhtiö luopui osuudestaan myös Markantalossa.

Keskittyminen kiinteistöihin

Vähittäiskauppaan keskittymisen jälkeen Suomen Kauppayhtiöt Oy keskittyi aluksi kiinteistöjen omistukseen, vuokraukseen ja myymiseen sekä kiinteistönjalostukseen toimipaikkanaan edelleen Hyvinkää. Kiinteistöomistusten ohella yhtiö kuitenkin jatkoi pienimuotoisesti mukana vähittäiskaupassa sekä kasvavissa määrin arvopaperikaupassa ja -sijoittamisessa.

Suka Invest Oy ja Suka Oy tänä päivänä

Nykyisin Suomen Kauppayhtiöt Oy:n jakautumisessa syntyneet yhtiöt Suka Invest Oy ja Suka Oy keskittyvät erityisesti sijoittamiseen ja kasvuyritysten tukemiseen. Yhtiöt sijoittavat kotimaassa niin suuriin pörssiyhtiöihin kuin pörssin ulkopuolella oleviin lupaaviin yrityksiin. Lisäksi yhtiöt sijoittavat ulkomailla pörssinoteerattuihin rahastoihin sekä muun muassa merikuljetusmarkkinoihin.

Suka Invest Oy:n ja Suka Oy:n arvot

Yhtiöt noudattavat toiminnassaan hyviä moraalisia arvoja ja toimintaperiaatteita. Varoja ei käytetä minkäänlaiseen vedonlyöntiin, uhkapeliin tai koronkiskontaan.

Vuokraamme myös autopaikkoja Vantaalla

Päämyymälä oli vuodesta 1986 alkaen osoitteessa Sillankorvankatu 7 -9, Hyvinkää

Suomen Kauppayhtiöt Oy Suomen Kauppayhtiöt Oy

Keskusvarasto muutti Ruskakatu 5 :stä tulipalon jälkeen Villatehtaalle vuonna 1986  ja sieltä Hakakalliontielle vuonna 1993. Varaston pinta-ala oli laajennusten jälkeen  15.430 m2.

Suomen Kauppayhtiöt Oy

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa